ΟΜΙΛΗΤΕΣ

Keynote Speaker

photokk

Ο Κωνσταντίνος Καφέτσιος είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Κοινωνικής και Οργανωτικής Ψυχολογίας, διευθυντής του εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Ψυχολογίας του τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Είναι απόφοιτος του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Α.Π.Θ. και διδάκτορας του Τμήματος Ψυχολογίας του πανεπιστήμιου Lancaster Αγγλίας. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζουν στο συναίσθημα στις διαπροσωπικές και κοινωνικές επαφές, σε ιεραρχικές σχέσεις στην εργασία και σε κοινωνικές σχέσεις σε διαφορετικά πολιτισμικά πλαίσια. Είναι συγγραφέας ή συσυγγραφέας σε πάνω από 60 δημοσιευμένες επιστημονικές μελέτες κυρίως σε διεθνή περιοδικά όπως τα Personality and Social Psychology Bulletin, The Leadership Quarterly, Journal of Applied Social Psychology, European Journal of Social Psychology, Personal Relationships, European Journal of Personality, Journal of Cross-Cultural Psychology. Είναι μέλος του συντακτικού συμβουλίου έκδοσης των περιοδικών Personal Relationships, Journal of Social and Personal Relationships και Hellenic Journal of Psychology, αναπληρωτής διευθυντής σύνταξης του περιοδικού Journal of Social and Personal Relationships (2010-2015), και Frontiers in Organizational Psychology (2016- ) και κριτής σε πάνω από 50 διεθνή περιοδικά και διεθνείς ερευνητικούς οργανισμούς. Είναι τακτικό μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Μελέτης του Συναισθήματος (isre.org), της Ευρωπαικής Εταιρείας Κοινωνικής Ψυχολογίας (easp.org) και εκλεγμένο μέλος (2007-2009) της διοικούσας επιτροπής του Διεθνούς Συνδέσμου για τη Μελέτη των Διαπροσωπικών Σχέσεων (iarr.org).

Researchers’ Forum

ΓεωργαντάΗ Κατερίνα Γεωργαντά είναι υποψήφια διδάκτορας στο τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Η έρευνα της αφορά τον προστατευτικό και ενισχυτικό ρόλο των θετικών σχέσεων στο χώρο εργασίας (διασκέδαση, εμπιστοσύνη) σε σχέση με την επαγγελματική εξουθένωση, την ανάγκη για την ανάρρωση από την εργασία, και την εργασιακή δέσμευση. Είναι κάτοχος πτυχίου Ψυχολογίας από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (Εξειδίκευση: Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων) από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Έχει εργαστεί ως ερευνήτρια σε ερευνητικά έργα χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση συμπεριλαμβανομένων του έργου ORCAB (οργανωτική κουλτούρα, επαγγελματική εξουθένωση και ποιότητα της φροντίδας υγείας) και του έργου PPPER (συμμετοχική πρόληψη των αναδυόμενων ψυχοκοινωνικών κινδύνων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις). Τα τελευταία τρία χρόνια κατείχε τη θέση του editorial manager στο περιοδικό the European Health Psychologist Bulletin.

Ο Γιάννης Μάρκοβιτς είναι διδάκτορας εργασιακής/οργανωσιακής ψυχολογίας από το Aston Business School, Aston University. Εργάζεται στο Υπουργείο Οικονομικών και είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής. Έχει διδάξει στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και σε ιδιωτικές σχολές και κολέγια. Δημοσίευσε τρία συγγράμματα Διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού: Παρακίνηση και εξουσία, Στα ίχνη του οικονομικού εγκληματία: Εγχειρίδιο θεωρίας και πρακτικής, από τον εκδοτικό οίκο University Studio Press και The committed workforce: Evidence from the field, από τον οίκο Cambridge Scholars Publishing. Άρθρα και εμπειρικές μελέτες του έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά του εξωτερικού, της Ελλάδας και σε εφημερίδες. Μελέτες του έχουν παρουσιαστεί σε επιστημονικά συνέδρια στο εξωτερικό και στην Ελλάδα.

Ο Ιωάννης Νικολάου είναι Εργασιακός / Οργανωσιακός Ψυχολόγος, Αναπληρωτής Καθηγητής Οργανωσιακής Συμπεριφοράς στο τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας και Δειυθυντής του  Μεταπτυχιακού Προγράμματος στην Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικούτου Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ). Εκπόνησε τις μεταπτυχιακές του σπουδές (MSc, PhD) στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Μάντσεστερ, Μ. Βρετανία (Manchester School of Management, UMIST, 1999). Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία στο τμήμα Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Ανθρωπίνων Πόρων της PricewaterhouseCoopers και στην συνέχεια ως Προϊστάμενος Εκπαίδευσης στην Εγνατία Τράπεζα. Είναι συγγραφέας των βιβλίων «Οργανωσιακή Ψυχολογία & Συμπεριφορά» και «Διοικώντας το Ανθρώπινο Κεφάλαιο – Ελληνικές Μελέτες Περίπτωσης», και έχει επιμεληθεί μαζί με την Janneke Oostrom (VU University) το βιβλίο Employee Recruitment, Selection, and Assessment. Contemporary Issues for Theory and Practice. (Routledge/Psychology Press). Έχει δημοσιεύσεις σε πολλά διεθνή επιστημονικά περιοδικά με κριτές (π.χ. International Journal of Selection & Assessement, European Journal of Work & Organizational Psychology, International Journal of Human Resource Management, Journal of Managerial Psychology, Personnel Review,κ.ά.), ενώ τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στο χώρο της Προσέλκυσης/Επιλογής Προσωπικού, την χρήση της συνέντευξης, ψυχομετρικών τεστ, situational judgement tests, και το ρόλο του διαδικτύου / ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης στην εξεύρεση εργασίας και στην επιλογή προσωπικού. Είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής επιστημονικών περιοδικών και διαθέτει μεγάλη εμπειρία στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε θέματα Ανθρώπινου Δυναμικού και ενδοεπιχειρησιακών προγραμμάτων εκπαίδευσης στελεχών σε επιχειρήσεις. Από το Mάιο του 2011 είναι συντονιστής (μαζί με την Δέσποινα Ξανθοπούλου) του Κλάδου Οργανωτικής Ψυχολογίας της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας. Είναι μέλος του Executive Committee του European Association of Work and Organizational Psychology (EAWOP), συν-ιδρυτής του European Network of Selection Researchers (ENESER) και του εθελοντικού οργανισμού Job-Pairs, που στόχο έχει να φέρει κοντά αποφοίτους/ανέργους με την αγορά εργασίας, μέσω mentoring με έμπειρους επαγγελματίες. Περισσότερες πληροφορίες: http://www.inikolaou.gr

Δέσποινα Ξανθοπούλου είναι Επίκουρη Καθηγήτρια Οργανωτικής Ψυχολογίας στο Τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εκπόνησε τις διδακτορικές της σπουδές με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών στο Τμήμα Κοινωνικής και Οργανωτικής Ψυχολογίας του Utrecht University (Ολλανδία) από όπου και έλαβε το τίτλο του διδάκτορα στο αντικείμενο της ‘Εργασιακής και Οργανωσιακής Ψυχολογίας’ το 2007. Από το 2006 εώς και το 2009 εργάστηκε ως μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Τμήμα Εργασιακής και Οργανωσιακής Ψυχολογίας του Erasmus University Rotterdam (Ολλανδία). Από το 2010 εώς και το 2013 υπηρέτησε ως διδακτικό προσωπικό και στη συνέχεια ως Λέκτορας Οργανωτικής Ψυχολογίας στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στο χώρο της εργασιακής ψυχολογίας και της οργανωσιακής συμπεριφοράς και πιο συγκεκριμένα σε θέματα που σχετίζονται με τον εργασιακό σχεδιασμό, την εργασιακή ευεξία, τα συναισθήματα στο χώρο της εργασίας και την ανάρρωση από την εργασία. Επιπλέον, εξειδικεύεται σε έρευνες ημερολογίων και πολύ-επίπεδα ερευνητικά σχέδια. Η έρευνά της έχει δημοσιευτεί σε διεθνή περιοδικά με κριτές όπως Journal of Applied Psychology, Journal of Occupational Health Psychology, Human Relations και Journal of Occupational and Organizational Psychology. Είναι Associate Editor του Journal of Personnel Psychology και του European Journal of Work & Organizational Psychology. Aπό το Mάιο του 2011 είναι συντονίστρια (μαζί με τον Γιάννη Νικολάου) του Κλάδου Οργανωτικής Ψυχολογίας της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας.

Practitioners’ forum

Evangelidou

H Σοφία Ευαγγελίδου είναι πτυχιούχος του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στο οποίο εισήχθη 1η και κάτοχος Master in Business Administration (MBA) του ίδιου Πανεπιστημίου, με κατεύθυνση International Human Resources Management. Διαθέτει διοικητική εμπειρία άνω των 18 ετών σε ηγέτιδες Πολυεθνικές και Ελληνικές Επιχειρήσεις (ΚΕΡΔΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ, VODAFONE, KPMG, COSMOTE, HYATT REGENCY, ΦΩΚΑΣ, ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ, HELEXPO) των κλάδων Εκδόσεων, Τηλεπικοινωνιών, Συμβουλευτικής, Τουρισμού, Λιανεμπορίου, Υπηρεσιών και Βιομηχανίας του ιδιωτικού και ευρύτερου δημόσιου τομέα. Τα τελευταία έτη κατέχει τις θέσεις της Διευθύντριας Ανθρώπινου Δυναμικού & Διαχείρισης Ποιότητας στην εταιρεία ΜΙΣΣΙΡΙΑΝ Α.Ε και της Προέδρου Διοικούσας Επιτροπής του Συνδέσμου Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού (ΣΔΑΔΕ) Παραρτήματος Β. Ελλάδος. Κατά τη διάρκεια της επιτυχημένης επαγγελματικής της πορείας, έχει εισαγάγει, αναπτύξει και εφαρμόσει σύγχρονες στρατηγικές και πρακτικές της Διοίκησης Ανθρώπινου Κεφαλαίου, Διοίκησης Έργων και Γεγονότων, Επιχειρησιακής Ανάπτυξης και Διαχείρισης Λογαριασμών Μεγάλων Πελατών. Έχει αναλάβει επιτυχώς πολύπλοκα έργα αναδιοργάνωσης, έναρξης λειτουργίας νέων επιχειρηματικών μονάδων – τμημάτων, διαχείρισης αλλαγής και κρίσης, εισαγωγής νέων τεχνολογιών και διαχείρισης συστημάτων ποιότητας. Επιπλέον, διετέλεσε Πρόεδρος Επιτροπής Διεθνών Διαγωνισμών της HELEXPO Α.Ε., είναι πιστοποιημένη σε εργαλεία ψυχομετρικής ανάλυσης και καθοδήγησης, καθώς επίσης δραστηριοποιείται στη δημοσίευση επιστημονικών άρθρων, στις παρουσιάσεις και ομιλίες σε ευρύ ακαδημαϊκό και επιχειρηματικό κοινό, στο career mentoring και στον εθελοντισμό. Η βιογραφία της έχει δημοσιευτεί σε εγκυκλοπαίδεια τoυ ελβετικού εκδοτικού οίκου «Who is Who».

e-mail: sevangelidou@gmail.com; sevangelidou@missirian.gr; Skype: sofia.evangelidou

gmanderscheidGinette Manderscheid has been Head of Human Resources at Cedefop, the European Centre for the Development of Vocational Training located in Thessaloniki (Greece) since 2005. She has an academic background in philosophy, international relations and HR management. As a senior HR manager, she is well-versed in all HR areas, with a passion for strategic HR, human capital management and organisational development. She combines a sound understanding of institutional complexity and regularity constraints with a keen interest in change and innovation. She has extensive international public sector experience; before joining Cedefop she worked at the Western European Union in Brussels and the Luxembourg Foreign Office.

agm-bozaΗ Αλεξάνδρα Μπόζα εργάζεται τα τελευταία 8 χρόνια ως Υπεύθυνη Τομέα Recruiting στη Lidl Ελλάς και Lidl Cyprus, αναλαμβάνοντας τη δημιουργία του τμήματος από την αρχή και συντονίζοντας σήμερα άμεσα μία ομάδα από 5 συνεργάτες στη Θεσσαλονίκη, και 5 Γραφεία Προσωπικού στις Περιφέρειες. Σπούδασε Ψυχολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και παρακολούθησε μεταπτυχιακό στην ψυχοθεραπεία μέσω της τέχνης (Art Therapy). Κατά τη διάρκεια των σπουδών έλαβε υποτροφία Erasmus στο Norwegian University of Science and Technology της Νορβηγίας, με θέμα την Εφαρμοσμένη Ψυχολογία.Τα χρόνια που προηγήθηκαν της εμπειρίας στη Lidl, απασχολήθηκε σε εταιρία Συμβούλων επιχειρήσεων στον Τομέα Ανθρώπινου Δυναμικού, ως Υπεύθυνη ιστοσελίδας εργασίας, ενώ παράλληλα, από το τέλος των σπουδών, άσκησε το επάγγελμα του κλινικού ψυχολόγου σε ιδρύματα. Εξειδικεύεται στην επιλογή προσωπικού, τα Κέντρα αξιολόγησης και το HR Project Management, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει πιστοποιήσεις που αφορούν τη δημιουργία Κέντρων αξιολόγησης, τη στελέχωση μέσω LinkedIn, τις δομημένες συνεντεύξεις κ.ά., ενώ γνωρίζει πολύ καλά Αγγλικά και Γερμανικά. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με τον εθελοντισμό σε ΜΚΟ, την τέχνη και τα ζώα.

 

Advertisements